3
 

Hoe houd ik vijftigplussers kwaliteitsvol aan het werk?

50+ medewerkers hebben andere verlangens dan jongere. Het is daarom belangrijk om in te spelen op de wensen en mogelijkheden van de verschillende leeftijdsgroepen. Ga je op de juiste manier om met je werknemers? Dan zullen zij zich gemotiveerd blijven inzetten voor je organisatie.

Maak je personeelsbeleid leeftijdsbewust

Met een leeftijdsbewust personeelsbeleid blijven medewerkers met meer plezier werken voor de organisatie. Bovendien maak je je als organisatie aantrekkelijker voor nieuwe (50 +) medewerkers.

Krijg je organisatie mee rond leeftijdsbewust bezig zijn, creëer voldoende draagvlak. Nieuwe mogelijkheden of acties die de loopbaan aangaan, daarbij zijn alle medewerkers betrokken. Open en transparante communicatie voor oud en jong zorgt voor een ruim draagvlak. Door naar je werknemers te luisteren, kan je hen overtuigen van de win-winsituatie. 

Zelf aan de slag?

De Leeftijdsscan”, scan die een leeftijdspiramide maakt voor de organisatie en die aftoetst tegen andere bedrijven uit de sector;

Quickscan “Heb ik een leeftijdsbewust personeelsbeleid? (pdf / 0.25 MB)”;

Fiche “Ervaring valoriseren. Tips voor het werken met oudere werknemers in een KMO (pdf / 0.07 MB)”, door HRM Coach;

Fiche “Communiceer met al uw medewerkers over uw leeftijdsbewust personeelsbeleid (pdf / 0.07 MB)”, door HRM Coach: 

Met goesting blijven werken en leren (pdf / 1.21 MB)”, zelfbevragingsinstrument voor organisaties door Vlaams Agentschap Ondernemen en UHasselt, om te kijken of er een leeftijdsbewust en duurzaam personeelsbeleid is;

Hulp nodig?

Aanmoedigingspremie voor werknemers met loopbaan langer dan 20 jaar, in de zorgsector: