4
 

Hoe kan ik mensen met een arbeidshandicap aanwerven?

‘The War for Talent’ is nog steeds actueel. Veel knelpuntvacatures worden niet of laattijdig ingevuld. Daarom is het belangrijk om in te zetten op diversiteit en op rekruteren in verschillende groepen. Talrijke bevolkingsgroepen (anderstaligen, vijftigplussers, personen met een arbeidshandicap, vrouwen) hebben meer kans om op de arbeidsmarkt uit de boot te vallen, omdat werkgevers vooroordelen hebben en de competenties, ervaringen en talenten van deze mensen onvoldoende ziet. Het is net de mengeling van kennis, ervaring, elders verworven capaciteiten, talenten, mentaliteiten, visies, houdingen en vaardigheden die het economisch succes in organisaties zullen bepalen.

Mensen met een arbeidshandicap aanwerven

Om mensen met een arbeidshandicap te kunnen aanwerven en optimaal te laten werken, is het vaak nodig om specifieke maatregelen te nemen, zoals aanpassingen aan de werkplek, aangepaste werkschema’s,…

Hulp nodig?

  • Talenticap is een project van Hazo vzw rond ondersteuning voor en door ondernemers met een handicap (gaat niet over aanwerven in dienstverband maar stimuleren om ondernemer te worden).

  • GRIP-brochure Solliciteren met een chronische ziekte (pdf): verschil met andere brochures is dat dit gericht is naar het individu, niet naar de organisatie die aanwerft.

  • DUOday is een jaarlijkse werkbelevingsdag voor werkzoekenden met een ondersteuningsnood. Zij vormen die dag een duo met een werknemer binnen een bedrijf of organisatie. Je kan als werkzoeker proeven, leren, ervaren wat het is te werken in een organisatie of bedrijf. Tijdens de DUOday maken werknemer en werkgever kennis met de vaardigheden, de inzet en de mogelijkheden van werkzoekenden met extra ondersteuningsnood. De werkzoekende krijgt de kans om zijn talenten te tonen en kan zijn beeld van een bepaalde job toetsen aan de realiteit.

  • Antwerp Management School en HEC Liège bieden dankzij het ID@Work project twee tools aan:
    Een online zelftest om na te gaan of je organisatie klaar is om mensen met een verstandelijke beperking aan te werven.
    Een white paper met aanbevelingen voor inclusie van mensen met verstandelijke beperking op de werkvloer.