3
 

Hoe kan ik mensen met een andere culturele achtergrond aanwerven?

‘The War for Talent’ is nog steeds actueel. Veel knelpuntvacatures worden niet of laattijdig ingevuld. Daarom is het belangrijk om in te zetten op diversiteit, op rekruteren in verschillende groepen. Talrijke bevolkingsgroepen (anderstaligen, vijftigplussers, personen met een arbeidshandicap, vrouwen) hebben meer kans om op de arbeidsmarkt uit de boot te vallen, omdat werkgevers vooroordelen hebben en de competenties, ervaringen en talenten van deze mensen onvoldoende ziet. Het is net de mengeling van kennis, ervaring, elders verworven capaciteiten, talenten, mentaliteiten, visies, houdingen en vaardigheden die het economisch succes in organisaties zullen bepalen.

Non-discriminatie in het arbeidsreglement

Boor ál het talent op de arbeidsmarkt aan. Het opnemen van een non-discriminatieclausule in het arbeidsreglement is een duidelijke actie om een divers en toekomstgericht personeelsbeleid uit te bouwen.

Zelf aan de slag?

Beknopt (pdf / 0.06 MB) en uitgebreid (pdf / 0.06 MB) voorbeeld van een non-discriminatieclausule:

Hulp om mensen met andere culturele achtergrond aan te werven

Ben je vaak en lang op zoek naar geschikt personeel en erken je de meerwaarde van culturele diversiteit op de werkvloer? De activeringsconsulent kan je, in samenwerking met de VDAB, helpen zoeken naar gemotiveerde kandidaten met een andere culturele achtergrond.

Hulp nodig?

Contacteer een activeringsconsulent in jouw regio.

Jobcoaching van medewerkers met andere culturele achtergrond door de VDAB, gratis gedurende de eerste 6 maanden na aanwerving.